lauantai 17. maaliskuuta 2018

Mikä olikaan meidän tehtävänanto?

Projektin aikana olemme tavanneet toisiamme ja vaihtaneet ajatuksiamme, mutta emme ole missään vaiheessa unohtaneet myös toimeksiantajaamma, Rauman Kaupunginteatteria. Maaliskuun vaihteessa kävimme keskustalua tehtävänannostamme, siitä mikä se alunperin oli ja miksi se voisi muuttua. Olisiko sitä samalla myös mahdollisuutta laajentaa? 

Alunperin tehtävänantonamme oli suunnitella mobiilisen teatterikokemuksen tarjoamisen. Jokin keino, miten saisimme sisällytettyä jokaisen taskussa olevan kännykän mukaan teatteriesitykseen vapaaehtoisena, mutta käytettäessä tärkeänä osana kokonaisesitystä. 

Ohjaajamme lehtori Teppo Lundel sanoi: "Minua on jotenkin alkanut ärsyttää se iänikuisen vanha kuullutus: Sulkekaa matkapuhelimenne. Eikö sitä voisi käyttää teatteriesityksen ohjaamiseen?". 

Rauman kaupunginteatterin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Petteri Kangas puolestaan tapaamisessaan kertoi tilastotietoa heidän asiakaskunnastaan. Kyseisestä keskustelusta lähti ajatuksen siemen kasvamaan ja huomasimme yhdessä keskustelun uuden sivun olevan hyvin paljon edeltäväänsä samaistuva. 

Mobiilinen teatteri edistäisi nuoremman asiakaskunnan tavoittelua, joka on toivottavaa. Tämän hetkinen asiakaskunta on turhan homogeeninen ja koostuu pääasiassa eläköitymisen kynnyksellä olevista henkilöistä. Sen lisäksi että pohtisimme mahdollisuuksia tuoda mobiilinen laite mukaan teatteriesitykseen, voisimme käyttää aikaa myös muihin keinoihin, joiden myötä saisimme myös nuorempaa väkeä teatteriin. Teatteriesitykset kuitenkin ovat hyvin laajalle osalle henkilöitä tarkoitettuja ja toistaiseksi 20-45 vuotiaat voisivat olla enemmän kiinnostuneita teatterikokemuksista.

Olemme ottaneet asian ryhmässämme puheeksi ja toistaiseksi emme ole ilmaisseet halukkuuttamme ajatuksen sivuuttamiseen. Ongelmaan on mahdollista löytää ratkaisu ja tällä hetkellä neljä innokasta projektityöntekijää on tarttunut asiaan.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Projektin päättyminen

Nyt on saapunut viimeinen projektin virallinen päivä. Toukokuun aikana pidettiin Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampuksen tiloissa Gra...