lauantai 17. maaliskuuta 2018

Kaatuneita puita tienvarrella, ahkeria raivaajia

Rauman kaupunginteatteri tarjosi meille mahdollisuutta tulla katsomaan 27.2:tta olleen Koukussa-teatteriesityksen. Esityksen tarkoituksena oli antaa meille omakohtaista kokemusta tämän päivän teatteriesityksestä ja mahdollistaa tämän hetkisten ideoidemme toteuttamisen edessämme tapahtuvassa esityksessä. Samaan aikaan mahdollisesti uusia ajatuksia voisi herätä samanaikaisesti, joita emme koskaan aikaisemmin olleet vielä saaneet keksittyä.

Esityksen jälkeen ryhmä on käynyt keskusteluja tämän hetkisten suunnitelmien toteuttamisesta. Olimme iloisia siitä, että teatterille ei tulisi lisähankinnan merkeissä kustannuksia ja ajatuksien toteuttaminen ei toisi ylimääräisiä toimenpiteitä tämän kyseisen esityksen jo käyttäessä valmiiksi vaadittavaa tekniikkaa niiden asioiden toteuttamiseen, joita olimme alustavasti pohtineet.

Asiat eivät kuitenkaan ole niin yksinkertaisia. Pelkästään tekniikan läsnäolo ei tee suunnitelmistamme mahdollisia vaan meidän on pohdittava myös kokonaiskuvaa samalla. Meidän jokaisen mielissämme on ollut ajatuksia väliaikaäännestyksistä, jotka esimerkiksi muokkaisivat teatteriesityksen kulkua.

Murhamysteeri, jossa yleisö saisi ohjata etsivää mahdollisen ja todennäköisimmän murhaajan suuntaan, on varmasti mukaansa tempaava ja kiinnostava jokaiselle katsojalle. Äänestystilaston näkeminen vähentäisi keskustelua esityksen aikana ja täyttäisi jokaisen mielenkiinnon siitä, ketä vieressä istuva katsoja tai ystävä epäilee murhaajaksi tai kumman kosijaehdokkaan morsiammen pitäisi valita.

Kun olemme kuitenkin kokeneet katsojan roolin ja seuranneet esityksen toteuttamisen kulkua, milloin valomies saapuu paikalle ja tarkkaan esimerkiksi savuntuottokoneet ajoittuvat kokonaisesityksessä, meidän tulisi keskittyä ideoissamme myös toteutuksen helppouteen.

Esitys on suuri kokonaisuus, joka toimii parhaiten silloin, kun kaikki on suunnitelmallista ja ajastettua. Kun jokainen tietää, mitä tapahtuu, milloin tapahtuu ja missä tapahtuu, on helppoa saada esitettyä toimiva kokonaisuus saapuneille katsojille. Mitä ikinä ryhmämme tulisi esittämään valmiissa tuotoksessaan, sen tulisi istua tähän kokonaisuuteen yhtä toimivana osana kuin sen mikä tahansa muukin kappale.

Toistaiseksi suunnitelmamme ovat hyvät, mutta ne ovat vielä alkuvaiheessa viimeistelemättöminä ja terävä reunaisina. Projekti on kuitenkin vielä kesken ja kevään aikana kaikki on mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Projektin päättyminen

Nyt on saapunut viimeinen projektin virallinen päivä. Toukokuun aikana pidettiin Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampuksen tiloissa Gra...